Η σκληρή γυμναστική προστατεύει από τη γρίπη

Είκοσι λεπτά σκληρής γυμναστικής την ημέρα μπορεί να μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο γρίπης, αναφέρουν βρετανοί επιστήμονες.

Σε μελέτη που πραγματοποίησαν με σχεδόν 4.800 εθελοντές διαπίστωσαν ότι το τζόγγινγκ, η ποδηλασία με μεγάλη ταχύτητα και ανταγωνιστικά αθλήματα όπως το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο, μπορούν να μειώσουν κατά 10% τις πιθανότητες που έχει κάποιος να αρρωστήσει από γρίπη.

Ωστόσο η ήπιας εντάσεως άσκηση, όπως το περπάτημα με γρήγορο βήμα, δεν φαίνεται να ασκεί προστατευτική δράση.
Τα ευρήματα αυτά προέρχονται από την επονομαζόμενη Μελέτη για τη Γρίπη (Flu Survey) την οποία πραγματοποιούν εδώ και πέντε χρόνια επιστήμονες από την Σχολή Υγιεινής & Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου.

Η μελέτη αυτή βασίζεται σε online ερωτηματολόγια και διεξάγεται σε μία προσπάθεια να βρεθούν ποιοι παράγοντες ευνοούν τη γρίπη και ποιοι προστατεύουν από αυτήν.

Στα ερωτήματα που απαντούν όσοι δηλώνουν συμμετοχή σε αυτήν συμπεριλαμβάνονται η ηλικία τους, το αν έχουν παιδιά ή έρχονται σε επαφή με παιδιά, αν κάνουν το αντιγριπικό εμβόλιο και οι συνήθειές τους.

Επιπλέον, πρέπει να «μπαίνουν» στην ειδική ιστοσελίδα της Σχολής κάθε εβδομάδα κατά την εποχή της γρίπης, για να αναφέρουν πως νιώθουν και εάν έχουν εκδηλώσει συμπτώματα γρίπης.
Όπως ανακοίνωσαν οι ερευνητές, τα ευρήματά τους για την προστατευτική δύναμη της σκληρής γυμναστικής υποδηλώνουν ότι 100 κρούσματα γρίπης ανά 1.000 άτομα του γενικού πληθυσμού θα αποφεύγονταν, εάν όλοι γυμνάζονταν εντατικά.

Οι επίσημες συστάσεις για καλή υγεία συνιστούν 150 λεπτά ήπιας εντάσεως γυμναστική την εβδομάδα ή 75 λεπτά σκληρής γυμναστικής – μία σύσταση που αποτυγχάνουν να ακολουθήσουν οι τρεις στους τέσσερις ενήλικες.

Τα νέα ευρήματα, όμως, υποδηλώνουν ότι για να προστατευθεί κάποιος από τη γρίπη με τη βοήθεια μόνο της γυμναστικής, θα πρέπει να γυμνάζεται έντονα επί τουλάχιστον 140 λεπτά την εβδομάδα (σχεδόν 2,5 ώρες).film Okja trailer

Πηγή: theconcept.gr

       

Leave A Comment

ABOUT

 

Το όραμα μας για μαζική και οργανωμένη άσκηση στην ύπαιθρο και η πεποίθηση ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε γέννησαν την Outdoor Games.

Πολιτική Απορρήτου

Περισσότερα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

OUTDOOR GAMES

Τηλέφωνο: +30 6977 461676
Διεύθυνση:
Καλαβρύτων 21, Ν.Ψυχικό
Email: info@outdoorgames.gr

Newsletter

 
Θέλω να λαμβάνω ενημερώσεις από την Outdoor Games