Κατανάλωση Ενέργειας κατά την Αναερόβια και Αερόβια Άσκηση

Ο νευρομυϊκός συντονισμός, είναι μία ιδιαίτερα σημαντική έννοια στην επιστήμη της άσκησης. Η εκτέλεση μίας καθημερινής κίνησης ή μίας αθλητικής δραστηριότητας, ξεκινάει από μία «εντολή» που στέλνει ο εγκέφαλος μέσω των νεύρων προς τους μύες. Η ταχύτητα που θα «φτάσει» η εντολή στον μυ, αλλά και το «πόσο γρήγορα» θα αντιδράσει σε αυτήν την εντολή ο μυς, αντικατοπτρίζει το νευρομυϊκό συντονισμό. Ο νευρομυϊκός συντονισμός βελτιώνεται ιδιαίτερα με την άσκηση. Η βελτίωση του συνεπάγεται καλύτερησυνεργασία μυών και νεύρων, και αυτό οδηγεί στη βελτίωση της απόδοσης σε οποιαδήποτε δραστηριότητα.

Σε αυτόν οφείλεται τόσο η γρήγορη βελτίωση της σωματικής ικανότητας στους αρχάριους της άσκησης, όσο και (εν μέρει) η βελτίωση των παγκοσμίων ρεκόρ στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Επιπλέον, ένας χαμηλού επιπέδου νευρομυϊκός συντονισμός, μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμούς. Όταν ένας μυς δεν αντιδράσει γρήγορα σε μία «εντολή» που θα λάβει, τότε όλη η φόρτιση της κίνησης θα πέσει πάνω στην άρθρωση και πιθανόν να επιφέρει βλάβη. Η συνεργασία αυτή των μυών και των νεύρων μειώνεται αισθητά μετά από έναν τραυματισμό, με την πάροδο της ηλικίας ή μετά από μεγάλη αποχή από την άσκηση.

Πηγή: asksi.eu

       

Σχόλια

UPCOMING GAMES

 
Γνώρισε το τρέξιμο και τα οφέλη για την υγεία, βελτίωσε τις επιδόσεις σου, ή απλά τρέξε με την πιο κεφάτη δρομική παρέα της πόλης!
Γνώρισε το τρέξιμο και τα οφέλη για την υγεία, βελτίωσε τις επιδόσεις σου, ή απλά τρέξε με την πιο κεφάτη δρομική παρέα της πόλης!
Στις χιονισμένες πλαγιές του Παρνασσού ανοίγει η αυλαία της εκδρομικής περιπέτειας για το 2018 και οι ρουμελιώτικες διαδρομές μάς υπόσχονται μοναδικές συγκινήσεις!
Ad
Ad

ABOUT

 

Το όραμα μας για μαζική και οργανωμένη άσκηση στην ύπαιθρο και η πεποίθηση ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε γέννησαν την Outdoor Games.

Περισσότερα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

OUTDOOR GAMES

Τηλέφωνο: +30 6977 461676
Διεύθυνση:
Καλαβρύτων 21, Ν.Ψυχικό
Email: info@outdoorgames.gr

Newsletter

 
Θέλω να λαμβάνω ενημερώσεις από την Outdoor Games