Συμβουλές για να κάνετε την πρωινή γυμναστική σας πιο αποδοτική!

Για πολλούς ο ιδανικός τρόπος για να ξεκινήσουν την ημέρα σας εμπεριέχει και γυμναστική.Παρακάτω σας παραθέτουμε τα βασικότερα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, αλλά και κάποιες βασικές οδηγίες εκγύμνασης, αν είστε … πρωινοί τύποι.

Πλεονεκτήματα


– Η παρουσία ενός υψηλού καρδιακού παλμού κατά τις πρωινές ώρες μας βοηθάει να κάψουμε περισσότερες θερμίδες από νωρίς μέσα στην ημέρα μας.
– Βελτιώνει από νωρίς και για πολλές ώρες την πνευματική οξύτητα. 
– Η πρωινή άσκηση μπορεί να γίνει εύκολα συνήθεια και μπορεί να εξασφαλίσει πιο εύκολα σύστημα και πειθαρχεία στο πρόγραμμά μας, καθώς δεν υπάρχουν παράγοντες (πέρα από το χουζούρι), για να μας αποτρέψουν να χάσουμε κάποια προπόνηση. 
– Τις πρωινές ώρες έχει λιγότερο κόσμο στο γυμναστήριο, οπότε μπορούμε να χρησιμοποιούμε τα όργανα που θέλουμε χωρίς να περιμένουμε.
– Έχει καλύτερες θερμοκρασίες περιβάλλοντος και περισσότερη δροσιά το καλοκαίρι. 
– Αν γυμναζόμαστε έξω, συνήθως έχει τις πρωινές ώρες έχει τα κατώτερα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης μέσα στην ημέραΜειονεκτήματα

– Η θερμοκρασία του σώματος είναι χαμηλότερη 1 έως 3 ώρες πριν το ξύπνημα, με άμεσο αποτέλεσμα την χαμηλότερη ενέργεια και τη ροή του αίματος με το ξύπνημα. 
– Στην αρχή της ημέρας οι μύες είναι πιο δύσκαμπτοι, και μπορεί να είναι πιο επιρρεπής σε τραυματισμό. 
– Χρειάζεται να ξυπνάμε αρκετή ώρα πριν για να μπορέσουμε να χωνέψουμε το πρωινό μας.Αν λοιπόν θέλετε να γυμνάζεστε το πρωί μπορείτε να το κάνετε, αρκεί να πληρούνται κάποιοι βασικοί κανόνες όπως οι παρακάτω :1. Ξυπνήστε τουλάχιστον μια ώρα πριν την προπόνηση 
2. «Βάλτε κάτι στο στόμα σας» 30 λεπτά πριν την προπόνηση. Η πρωινή άσκηση με άδειο στομάχι δεν είναι καλή ιδέα, επειδή τα επίπεδα γλυκόζης του αίματος μπορεί να είναι χαμηλά και υπάρχει το ενδεχόμενο προπόνησης σε καταβολικό περιβάλλον. 
3. Φροντίστε να κάνετε πολύ καλό ζέσταμα πριν την προπόνηση, πολύ περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ώρα της ημέρας. 
4. Ντυθείτε ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, καθώς το πρωί η θερμοκρασία είναι μικρότερη 
5. Αν δεν έχετε φάει πριν, τρώτε ένα κάλο πρωινό γεύμα μετά την προπόνηση για αναπλήρωση της χαμένης ενέργειας

Επιμέλεια :Χάρης Κόγιαςmovie Guardians of the Galaxy Vol. 2 2017 trailer

Πηγή: fitnesspulse.gr

       

Leave A Comment

UPCOMING GAMES

 
Τα Outdoor Games σας προσκαλούν σε μια ξεχωριστή πεζοπορική εξόρμηση, μια εμπειρία ζωής... στους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων!!!
Ad
Ad

ABOUT

 

Το όραμα μας για μαζική και οργανωμένη άσκηση στην ύπαιθρο και η πεποίθηση ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε γέννησαν την Outdoor Games.

Πολιτική Απορρήτου

Περισσότερα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

OUTDOOR GAMES

Τηλέφωνο: +30 6977 461676
Διεύθυνση:
Καλαβρύτων 21, Ν.Ψυχικό
Email: info@outdoorgames.gr

Newsletter

 
Θέλω να λαμβάνω ενημερώσεις από την Outdoor Games