Τα πραγματικά οφέλη της άσκησης και τα λάθος πρότυπα

Ζούμε σε μια εποχή που όλοι κοιτάνε το εύκολο, το γρήγορο και το επιφανειακό σε όλους τους τομείς της ζωής τους. Έτσι και στην γυμναστική, οι περισσότεροι ενδιαφέρονται να πετύχουν το αποτέλεσμα που έχουν στο μυαλό τους όσο το δυνατόν γρηγορότερα, πιο άκοπα και πιο ανώδυνα γίνεται.

Οι περισσότεροι δε που ξεκινάνε τώρα να γυμνάζονται, αλλά και οι υπόλοιποι που γυμνάζονται συστηματικά, ως αποτέλεσμα έχουν πάντα στο μυαλό τους το αισθητικό κομμάτι, να βελτιώσουν δηλαδή την εξωτερική τους εμφάνιση. Και αν δεν δουν γρήγορα αποτελέσματα είτε εγκαταλείπουν γρήγορα την προσπάθεια, είτε αλλάζουν προγράμματα και γυμναστές, είτε παίρνουν τον «εύκολο» δρόμο των αναβολικών ουσιών γιατί έχουν ακούσει ότι θα δούν άμεσα αποτέλεσμα.

download movie Spider-Man: Homecoming now

Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί όλοι κοιτάνε το δέντρο (το σώμα τους) και χάνουν το δάσος (τα πραγματικά οφέλη της άσκησης). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα από τη μία οι γυναίκες να ενδιαφέρονται να χάσουν όσα περισσότερα κιλά μπορούν, ασχέτως αν τα κιλά τους είναι ιδανικά, για να μοιάζουν στα ανορεκτικά μοντέλα διότι αυτό προστάζει η μόδα και τα πρότυπα ομορφιάς. Και από την άλλη οι άνδρες να θέλουν να αποκτήσουν όσο μεγαλύτερο μυικό όγκο γίνεται, γιατί αυτά είναι τα πρότυπα που έχουν στο μυαλό τους κατασκευασμένα από ταινίες δράσεις με υπερφυσικούς πρωταγωνιστές, σώματα φτιαγμένα με αναβολικές ουσίες που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα και με την γυμναστική.

Κανείς δεν βλέπει τα πραγματικά και ουσιαστικότερα οφέλη της άσκησης εκτός απο την βελτίωση της εξωτερικής εμφάνισης. Οφέλη όπως η μείωση τους άγχους και του στρές που έχουμε όλοι σε μεγάλο βαθμό πια. Την αποκατάσταση χρόνιων παθήσεων όπως η χοληστερίνη ή η αυξημένη πίεση, την αύξηση της αυτοπεποίθησης και την βελτίωση της εικόνας που έχει ο καθένας για τον εαυτό του. Βελτίωση αντοχήςπαραγωγικότητας, βελτίωση στην διάθεση και στην ψυχική υγεία αυτού που γυμνάζεται. Αυτά και πολλά άλλα είναι οφέλη που αποκτά κάποιος που γυμνάζεται και βλέπει βελτίωση σε διάφορους τομείς παράλληλα με την σωματική του βελτίωση.

Στα γυμναστήρια συνηθίζεται να θεωρούνται πρότυπα προς μίμηση οι μυώδεις και γραμμωμένοι άντρες και οι αδύνατες και καλοσχηματισμένες γυναίκες. Όλοι αυτοί δίνουν έναν άτυπο αγώνα μεταξύ τους για το ποιός έχει τους πιο γραμμωμένους κοιλιακούς και το μικρότερο ποσοστό λίπους, έχοντας παράλληλα επιβάλλει τον εαυτό τους σε εξαντλητικές δίαιτες και σε χρήση αναβολικών ουσιών. Και όλα αυτά για να πετύχουν αυτό το αποτέλεσμα, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση στους υπόλοιπους απλούς αθλούμενους ότι αυτό είναι το ιδεατό αποτέλεσμα.

Για μένα πραγματικά πρότυπα προς μίμηση είναι αυτοί που έχουν κάνει την γυμναστική τρόπο ζωής, που έχουν καταλάβει τα πραγματικά οφέλη της άσκησης και γυμνάζονται γιατί το γουστάρουν και όχι μόνο για να φτιάξουν ωραίο σώμα. Ένα πραγματικό πρότυπο προς μίμηση είναι ο 72χρονος κύριος Μίλτος, χειμερινός κολυμβητής ο οποίος γυμνάζεται από παιδί και συνεχίζει ακόμα να γυμνάζεται με κάθε τρόπο. Τον βλέπω καθημερινά στο γυμναστήριο που εργάζομαι να έρχεται με όρεξη για γυμναστική, γεμάτος υγεία και ευεξία, χαρούμενος και χαμογελαστός, πάντα με καλή διάθεση και λαχτάρα για άσκηση. Όχι μόνο για λόγους υγείας ή επειδή έτσι πρέπει, αλλά γιατί έχει κάνει την γυμναστική τρόπο ζωής και απολαμβάνει όλα τα οφέλη της.

Πηγή: askisi.eu

       

Leave A Comment

UPCOMING GAMES

 
Τα Outdoor Games σας προσκαλούν σε μια ξεχωριστή πεζοπορική εξόρμηση, μια εμπειρία ζωής... στους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων!!!
Ad
Ad

ABOUT

 

Το όραμα μας για μαζική και οργανωμένη άσκηση στην ύπαιθρο και η πεποίθηση ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε γέννησαν την Outdoor Games.

Πολιτική Απορρήτου

Περισσότερα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

OUTDOOR GAMES

Τηλέφωνο: +30 6977 461676
Διεύθυνση:
Καλαβρύτων 21, Ν.Ψυχικό
Email: info@outdoorgames.gr

Newsletter

 
Θέλω να λαμβάνω ενημερώσεις από την Outdoor Games