Ψυχολογικές επιδράσεις της άσκησης

watch full xXx: Return of Xander Cage film online

Οι ευεργετικές επιδράσεις της άσκησης, δεν περιορίζονται μόνο στα σωματικά και βιολογικά οφέλη, αλλά επεκτείνονται και στις ψυχολογικές ιδιότητες της ανθρώπινης προσωπικότητας.

Κάποιοι από τους μηχανισμούς που συμβάλλουν σε αυτό είναι:

1. Έκκριση ορμονών κατά την άσκηση, που συνδέονται με την ευεξία του ανθρώπου, και με συναισθήματα αισιοδοξίας, αυτοπεποίθησης και σιγουριάς. Έτσι βελτιώνεται η διάθεση, η εσωτερική πληρότητα, η ισορροπία, και πιθανόν η νοητική λειτουργία.

2. Αύξηση της εσωτερικής θερμοκρασίας κατά την άσκηση, η οποία συνδέεται με συναισθήματα χαλάρωσης και μείωσης του άγχους – στρες. Ο μηχανισμός αυτός, είναι αντίστοιχος με τη χαλάρωση που νιώθει ο άνθρωπος όταν μπαίνει για λίγη ώρα σε μια σάουνα, ή κάνοντας ένα ζεστό ντους.

3. Θεωρία αυτοεκτίμησης, η οποία υποστηρίζει ότι βλέποντας το σώμα – εικόνα να βελτιώνεται, βελτιώνεται η αυτοεκτίμηση, μειώνονται τα συμπτώματα κατάθλιψης και ο άνθρωπος νιώθει κοινωνικά πιο αποδεκτός. Έτσι η συμπεριφορά του γίνεται ποιοτικότερη σε όλα τα επίπεδα.

πηγή: askisi.eu

       

Σχόλια

UPCOMING GAMES

 
Γνώρισε το τρέξιμο και τα οφέλη για την υγεία, βελτίωσε τις επιδόσεις σου, ή απλά τρέξε με την πιο κεφάτη δρομική παρέα της πόλης!
Γνώρισε το τρέξιμο και τα οφέλη για την υγεία, βελτίωσε τις επιδόσεις σου, ή απλά τρέξε με την πιο κεφάτη δρομική παρέα της πόλης!
Στις χιονισμένες πλαγιές του Παρνασσού ανοίγει η αυλαία της εκδρομικής περιπέτειας για το 2018 και οι ρουμελιώτικες διαδρομές μάς υπόσχονται μοναδικές συγκινήσεις!
Ad
Ad

ABOUT

 

Το όραμα μας για μαζική και οργανωμένη άσκηση στην ύπαιθρο και η πεποίθηση ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε γέννησαν την Outdoor Games.

Περισσότερα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

OUTDOOR GAMES

Τηλέφωνο: +30 6977 461676
Διεύθυνση:
Καλαβρύτων 21, Ν.Ψυχικό
Email: info@outdoorgames.gr

Newsletter

 
Θέλω να λαμβάνω ενημερώσεις από την Outdoor Games