Φόρτωση Εκδηλώσεων
31 Μαρ
 • Η εκδήλωση αυτή έχει παρέλθει.

Την Κυριακή 31 Μαρτίου τα Outdoor Games και η δρομική μας ομάδα Outdoor Games Running Team υπό την καθοδήγηση του γνωστού σε όλους μας από τις διοργανώσεις αγώνων βουνού Λουκά Πρατίλα και της running coach Αργυρώ Παπανικολάου, εξευρευνούμε τρέχοντας ένα λιγότερο γνωστό, κρυμμένο “θησαυρό” κοντά στην Αθήνα, τα πανέμορφα Γεράνεια Όρη! 

Ο Λουκάς έχοντας πολύ μεγάλη εμπειρία, γνώσεις και διακρίσεις σε αγώνες τρεξίματος βουνού, θα σας μεταφέρει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε για το “Trail Running”, όπως τις τεχνικές περασμάτων από διαφορετικά τερέν και εμπόδια, τις τεχνικές στις ανηφόρες και τις κατηφόρες, τη διαχείρηση δυνάμεων, τις αναπνοές κ.α., ενώ θα γνωρίσετε τρέχοντας ένα πολύ όμορφο και ξεχωριστό βουνό.

Μετά το τέλος της προπόνησης-τρεξίματος, θα μεταφερθούμε με το λεωφορείο στο Λουτράκι για χαλάρωση-φαγητό, κουβέντα για όσα μάθαμε, αλλά και γιατί όχι…μια δροσερή βουτιά στη θάλασσα για αποκατάσταση!!!


Αποστάσεις τρεξίματος:

Υπάρχει η δυνάτοτητα για κάθε δρομέα να επιλέξει ανάμεσα από δυο αποστάσεις τρεξίματος.

Απόσταση Α: 12 χλμ.
Συνολική υψομετρική: 750μ.
Διάρκεια δραστηριότητας: 2.5 – 3+ ώρες (ανάλογα το ρυθμό)

Απόσταση Β: 16 χλμ.
Συνολική υψομετρική: 950μ.
Διάρκεια δραστηριότητας: 3 – 3.5+ ώρες (ανάλογα το ρυθμό)

 

Οι διαδρομές βρίσκονται από την βόρεια και όχι τόσο γνωστή πλευρά του βουνού, ενώ θα ανέβουμε και στην κορυφογραμμή ώστε να απολαύσουμε τη θέα από την κορυφή Πίντιζα 1034μ.

Εξάλλου στη νότια πλευρά εξελισσόταν παλαιότερα ο περίφημος αγώνας «Geraneia Vertical Kilometer» που ήταν και ο πρώτος παγκοσμίως που ξεκινούσε από τη θάλασσα (μηδενικό υψόμετρο). Επίσης στις μέρες μας ένας ημιμαραθώνιος διεξάγεται στη νότια πλευρά με εκκίνηση και τερματισμό το Λουτράκι.


Λεπτομέρειες διαδρομής τρεξίματος:

Εμείς θα ξεκινήσουμε από το μικρό γραφικό χωριό Πίσια σε μια περιοχή που είναι πνιγμένη στα πεύκα. Αρχικά θα κινηθούμε σε επίπεδο μονοπάτι ώστε να κάνουμε το απαραίτητο ζέσταμα. Έπειτα ανηφορίζουμε σε καλοπατημένο χωμάτινο μονοπάτι. Μετά από 2,5χλμ. φτάνουμε στο ξωκλήσι της Παναγιάς Φανερωμένης. Συνεχίζουμε για λίγο πάνω σε δυτικής κατεύθυνσης δασικό δρόμο και ακολουθούμε ανηφορικό μονοπάτι πάνω στη ράχη Κουκουνάρι (νότια πορεία). Στο 3,7χλμ συναντάμε διασταύρωση μονοπατιών και πάμε δυτικά. Στο 5ο χλμ. φτάνουμε σε πηγή και είμαστε σε υψόμετρο 1000μ.

Έχουμε πια αφήσει το πευκόδασος και έχουμε φτάσει στα έλατα. Συνεχίζουμε δυτικά με στόχο την κορυφή Πίντιζα. Μιας και οι κλίσεις είναι ήπιες θα περάσουμε στη νότια πλευρά για να δούμε καλύτερα τη θέα. Έτσι κυκλώνουμε την κορυφή. Στο 6,5χλμ αλλάζουμε πορεία και πάμε βόρεια ανεβαίνοντας στην κορυφή. Μπροστά μας απλώνεται όλος ο Αργοσαρωνικός και οι Αλκυονίδες νήσοι. Έχουμε διανύσει πλέον 7χλμ. και βρισκόμαστε σε υψόμετρο 1034μ.

Αρχίζουμε να κατηφορίζουμε περνώντας δίπλα από πηγή και συναντάμε μικρό οίκημα (καλύβα) με την ονομασία «Ξενώνας Γαλανόπουλου». Συνεχίζουμε ανατολικά και συναντούμε την πηγή Γκούρα. Έπειτα το μονοπάτι γίνεται έντονα κατηφορικό με πορεία βόρεια, ενώ έχουμε μπει πάλι σε πευκόδασος. Φτάνουμε στην ταβέρνα «Πλάτανος» έξω από το χωριό Πίσια (10,5χλμ.). Ακολουθούμε χωματόδρομο μέχρι το σημείο εκκίνησης.


Η διαδρομή είναι βατή, μέτριας δυσκολίας και απευθύνεται σε έμπειρους δρομείς βουνού με προηγούμενη εμπειρία σε αποστάσεις άνω των 7 χλμ., οι οποίοι έχουν καλή φυσική κατάσταση και τον κατάλληλο αθλητικό εξοπλισμό όπως αναφέρεται παρακάτω αναλυτικά.


Κόστος συμμετοχής : 25€
Ανάλυση κόστους=  20,16€ + 4,84€ (ΦΠΑ 24%)

Σημείωση:  Δίνεται η δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί να έρθει στο σημείο συνάντησης στο χωριό Πίσια με δικό του όχημα και να λάβει μέρος στην προπόνηση-τρέξιμο μας χωρίς να ακολουθήσει το ημερήσιο πρόγραμμα της εκδρομής.
Το κόστος σε αυτή την περίπτωση διαμορφώνεται στα:  13€ 


Παροχές διοργάνωσης:

 • Μεταφορά με σύγχρονο και ασφαλές λεωφορείο
 • Κόστος διοδίων, έξοδα οδηγού + λεωφορείου
 • Προετοιμασία, σχεδιασμό, οργάνωση, υλοποίηση εκδρομής από τα “Outdoor Games”
 • Έμπειροι πιστοποιημένοι οδηγοί βουνού προπονητές με γνώσεις πρώτων βοηθειών.
 • Συνολικά έως 3 άτομα συνοδοί ανάλογα τις συμμετοχές
 • Μπουκάλι νερό 500ml +
 • Φωτογραφικό υλικό 

Για να ολοκληρωθεί η κράτηση χρειάζεται:

 • Συμπλήρωση της φόρμας «ΕΓΓΡΑΦΗ» στο αντίστοιχο πεδίο στην ιστοσελίδα μας
 • Κατόπιν θα λάβετε απαντητικό e-mail με τους ΟΡΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και τις λεπτομέρειες για την καταβολή του ποσού συμμετοχής

Πιθανές απορίες-ερωτήσεις στο info@outdoorgames.gr ή στο 6977461676


ΠΡΟΣΟΧΗ – ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: 

 • Η δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί εφόσον συμπληρωθεί ένας ελάχιστος αριθμός 15 συμμετεχόντων. Διαφορετικά θα ακυρωθεί και θα επιστραφούν τα χρήματα.
 • Η αναχώρηση θα γίνει στις 08:00 και η επιστροφή μας υπολογίζεται έως τις 20:00 
 • H διαδρομή του τρεξίματος και συνολικά ο σχεδιασμός – χρονοδιάγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί από τον αρχηγό της ομάδας λόγω έκτακτων συνθηκών, δυσμενών καιρικών φαινομένων ή άλλων απρόβλεπτων παραγόντων
 • Θα υπάρξει ελεύθερος χρόνος μετά την δραστηριότητα για φαγητόκαφέ, ξεκούραση στο Λουτράκι με δίκη σας επιλογή σε ταβέρνες-καφετέριες 
 • Η εκδρομή πραγματοποιείται ταυτόχρονα με την πεζοπορική εκδρομή των Outdoor Games στην ίδια περιοχή, αλλά η δραστηριότητα-κίνηση των δρομέων δεν επηρεάζεται-εμποδίζεται καθόλου από την πεζοπορία.

Ελάτε μαζί μας για να απολαύσουμε μοναδικά τοπία, ελάτε να τρέξουμε μονοπάτια παρθένα που δεν συμπεριλαμβάνονται σε κανέναν αγώνα έως τώρα. Ελάτε να κάνουμε το Κυριακάτικο Long Run παρέα, να μοιραστούμε όλα τα μικρά και μεγάλα μυστικά  του Trail Running,  να κάτσουμε στο τέλος όλοι μαζί να χαλαρώσουμε και να μιλήσουμε για την μεγάλη μας αγάπη, το τρέξιμο στο βουνό…

Ελάτε να γνωρίσουμε παρέα τα ελληνικά βουνά μας τρέχοντας!!!

Βασικός Εξοπλισμός:

 1. Αθλητικά Trail Running παπούτσια
 2. Άφθονη υδροδοσία σε ζώνη μέσης ή σε μικρή τσάντα πλάτης
 3. Αντιανεμικό και αδιάβροχο
 4. Εφεδρικά ρούχα – αλλαξιές (μπλουζες, κάλτσες κ.α.).
 5. Δεύτερο καθαρό ζευγάρι παπούτσια για το λεωφορείο
 6. Γυαλιά ηλίου – Καπέλο
 7. Αντιηλιακό προσώπου
 8. Τρόφιμα – ξηροί καρποί, σταφίδες, μπάρες, σοκολάτες κλπ.
 9. Σακούλες πλαστικές (για σκουπίδια κλπ.)

Σημείο Αναχώρησης

Η αναχώρηση μας θα γίνει στις 08:00π.μ. από την οδό Καλλιρόης 310 στην κάθοδο ρεύμα προς παραλία στο ύψος του ΦΙΞ, ακριβώς μπροστά από την στάση του μετρό (βλέπε χάρτη στην ιστοσελίδα μας)
Πρέπει να είσαστε στο σημείο συνάντησης 30 λεπτά πριν την αναχώρηση, στις 07:30π.μ.

Θα πραγματοποιηθεί και στάση στην Λεωφ. Αθηνών 336 στα Goody’s Χαϊδαρίου, στις 08:15π.μ.

Trainers

Λουκάς Πρατύλας

Αργυρώ Παπανικολάου

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
31 Μαρτίου 2019
Ώρα:
08:00 - 20:00
Κόστος:
25€
Κατηγορία Outdoor Game:
Ετικέτες Εκδήλωσης:
, ,

Χώρος Διεξαγωγής

ΓΕΡΑΝΕΙΑ ΟΡΗ – ΠΙΣΙΑ – ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Στοιχεία Διοργανωτή

Outdoor Games
Τηλέφωνο:
6977 461676
Email:
Site:
www.outdoorgames.gr
WordPress › Σφάλμα

Παρουσιάστηκε ένα κρίσιμο λάθος στον ιστότοπό σας.

Διαβάστε για την απασφαλμάτωση στο WordPress.