Φόρτωση Εκδηλώσεων
28 Μαρ

Αγαπημένοι μας φίλοι #OutdoorTravellers,

μια νέα συνθήκη που αφορά την υγεία όλων έχει κυριαρχήσει στη καθημερινότητα μας αυτή την περίοδο, ο κορωνοϊός Covid-19.

Με βάση τις ανακοινώσεις των ειδικών επιστημόνων, είμαστε υποχρεωμένοι να εναρμονιστούμε με τους κανόνες που έχουν ορίσει για τη δημόσια υγεία και να αναβάλουμε την εκδρομή μας. Πρόθεση μας είναι να την πραγματοποιήσουμε σε μελλοντική ημερομηνία όταν θα μας το επιτρέπουν οι ξανά οι συνθήκες.

Η τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας είναι αυστηρή προτεραιότητα των Outdoor Games για κάθε δραστηριότητα που διοργανώνουν όλα αυτά τα χρόνια!

Η υπέροχη ελληνική μας φύση πάντα θα μας περιμένει και η θετική μας ενέργεια μας και η καλή μας διάθεση δε μειώνεται όσες δυσκολίες και αν προκύπτουν!

Με εκτίμηση,
Outdoor Games Team.

Το Σαββατοκύριακο 28 & 29 Μαρτίου τα Outdoor Games σας προσκαλούν σε μια ξεχωριστή πεζοπορική εξόρμηση, μια εμπειρία ζωής που επιλέγουν χιλιάδες φυσιολάτρες από όλο τον κόσμο, σε ένα τοπίο εντυπωσιακό, σχεδόν απόκοσμο, που σε μαγεύει, στους…. επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων!

Τα Μετέωρα αποτελούν ένα από τα πιο ιδιαίτερα γεωλογικά μνημεία όχι μόνο της Ελλάδας αλλά του κόσμου, ένα ασύγκριτο σημείο απαράμιλλης ομορφιάς! Ενώ έχουν χαρακτηριστεί και ως δεύτερο Άγιο Όρος καθώς στην περιοχή συναντάμε την δεύτερη μεγαλύτερη μοναστική κοινότητα της Ελλάδας με τα μοναστήρια να έχουν κατασκευαστεί με μοναδικό τρόπο σε κάποιες από τις παρυφές των βράχων.

Το γεωλογικό φαινόμενο των Μετεώρων !
Οι απότομοι, ξεκομμένοι μεταξύ τους βράχοι που το ύψος τους φτάνει μερικές φορές τα 400μ, απλώνονται ανάμεσα στα όρη Αντιχάσια και τον Κόζιακα. Άλλοι τους αποδίδουν σε διαβρωσιγενείς σχηματισμούς και άλλοι τους θεωρούν δελτοειδή κώνο ποταμού, όταν η πεδιάδα της Θεσσαλίας ήταν ακόμη λίμνη, μετέφερε άμμο, χαλίκια και άλλες φερτές ύλες στην έξοδό του, στην περιοχή των Μετεώρων πριν εκατομμύρια χρόνια.

❗️Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να γνωρίσει κάποιος το σύμπλεγμα των σκοτεινόχρωμων βράχων από ψαμμίτη των Μετεώρων από την πεζοπορία, στο πλούσιο δίκτυο μονοπατιών της περιοχής, η οποία αποτελεί προστατευόμενο βιότοπο του δικτύου Natura 2000. 


🔸Λεπτομέρειες εκδρομής:

Το Σάββατο 28 Μαρτίου αναχωρούμε από την Αθήνα στις 07:00π.μ. και μέχρι τη 13:30μ.μ. θα έχουμε φτάσει στο γραφικό χωριό Καστράκι. Το χωριό που θα μείνουμε βρίσκεται μεταξύ Καλαμπάκας και Μετεώρων κυριολεκτικά στη σκιά των βράχων, ενώ το ξενοδοχείο που θα διανυκτερεύσουμε είναι το πολύ όμορφο Hotel Meteoritis*** (booking rate 8,4).

Αφού ολοκληρώσουμε το check in, θα αναχωρήσουμε για την πρώτη μας πεζοπορία διάρκειας 3.5± ωρών (πληροφορίες για τις πεζοπορικές διαδρομές παρακάτω). Νωρίς το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο όπου θα έχουμε πλέον το υπόλοιπο του Σαββάτου για φαγητό, ξεκούραση και χαλάρωση στο γραφικό χωριό Καστράκι.

Την Κυριακή 29 Μαρτίου έπειτα από το πρωινό στο ξενοδοχείο μας, θα ακολουθήσει η δεύτερη πεζοπορία διάρκειας 4± ωρών. H πεζοπορία θα τερματίσει στο χωριό Καστράκι και το ξενοδοχείο μας νωρίς το μεσημέρι όπου θα κάνουμε check out και θα αναχωρήσουμε με το λεωφορείο μας για την Καλαμπάκα. Στην Καλαμπάκα θα έχουμε χρόνο για φαγητό και καφέ πριν την επιστροφή μας στην Αθήνα αργά το βράδυ.


🔸Λεπτομέρειες πεζοπορίας:

 ❗️Πεζοπορίες με οδηγό μας τον ασύγκριτο Νίκο Μαγγίτση, τον Έλληνα ορειβάτη που ανέβηκε και στις 7 ψηλότερες κορυφές των αντίστοιχων ηπείρων του πλανήτη… φυσικά και το όρος Έβερεστ!

Σάββατο 28/03: Καλαμπάκα – Μονή Αγίας Τριάδας – Καστράκι

 • Ώρες πορείας (ανάλογα το ρυθμό): 3.5 ± ώρες
 • Aπόσταση: 8,5 χλμ.
 • Συνολική θετική υψομετρική: 350 μ
 • Συνολική αρνητική υψομετρική: 300 μ.

Διαδρομή: Η πεζοπορία ξεκινά από την πλατεία Καλαμπάκας. Ανηφορίζουμε μέσα από το χωριό έως την παλιά Βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας. Από εκεί περπατάμε σε μονοπάτι ανάμεσα από τους θεόρατους βράχους της Μεγάλης Αγιάς και του Άλυσου. Στη συνέχεια και σε πλακόστρωτο καλντερίμι συνεχίζουμε έως το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδος, όπου και κάνουμε μικρή στάση για νερό και κολατσιό. Κατηφορίζουμε στο ίδιο καλντερίμι μέχρι την εκκλησία της Παναγίας, και από εκεί περπατάμε στη βάση των μεγάλων βράχων Μεγάλη Αγιά, “Ελβετικό Τυρί”, και “Αμπάρια”. Η όμορφη διαδρομή μας καταλήγει πάνω από το χωριό Καστράκι και έως το ξονοδοχείο μας νωρίς το απόγευμα.

Κυριακή 29/03: Καστράκι – Άη Γιώργης Μανδηλάς – Μονή Βαρλαάμ – Μεγάλο Μετέωρο – Καστράκι

 • Ώρες πορείας (ανάλογα το ρυθμό): 4 ± ώρες
 • Aπόσταση: 7,5 χλμ.
 • Συνολική θετική υψομετρική: 400 μ
 • Συνολική αρνητική υψομετρική: 400 μ.

Διαδρομή: Η πρωινή πεζοπορία της Κυριακής ξεκινά από το ξενοδοχείο μας. Ανηφορίζουμε στην πλατεία μέχρι και στο βόρειο τμήμα του χωριού. Ακολουθούμε το δρόμο δυτικά του Αγίου Πνεύματος και κάνοντας μια μικρή παρακάμψη μπαίνουμε στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου του Μαντηλά. Μικρή ξενάγηση στη σκήτη με τα μαντήλια και συνεχίζουμε στη βάση του Μεγάλου βράχου. Περπατάμε σε καλογραμμένο καλντερίμι μέχρι την Ιερά Μονή Βαρλαάμ, όπου θα πραγματοποιήσουμε ολιγόλεπτη στάση για ξεκούραση και πολύ σύντομη επίσκεψη για όσους το επιθυμούν στο μοναστήρι. Η πεζοπορία μας συνεχίζεται και συναντά τη Μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρος “Μεγάλο Μετέωρο”. Τέλος στο ύψος της Δρακοσπηλιάς το μονοπάτι γίνεται κατηφορικό έως το χωριό Καστράκι.

👉🏻Οι πεζοπορίες μας είναι εύκολες και βατές, ενώ ΔΕΝ θα περπατήσουμε σε άκριες και σημεία που μπορεί να δημιουργήσουν δυσκολία σε άτομα με ακροφοβία ή υψοφοβία. Απευθύνονται και σε αρχάριους πεζοπόρους που οφείλουν όμως να είναι εξοικειωμένοι με το βουνό, να έχουν καλή φυσική κατάσταση και τον κατάλληλο εξοπλισμό όπως περιγράφεται παρακάτω.


🔹Τιμή πακέτου εκδρομής

 • Τιμή κατ’ άτομο τρίκλινο / τετράκλινο                 :  85 €
 • Τιμή κατ’ άτομο δίκλινο                                         :  90 €
 • Τιμή κατ’ άτομο μονόκλινο                                   : 115 €
 • (Στις παραπάνω τιμές συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ 24%)

Παροχές διοργάνωσης:

 • Μεταφορά με σύγχρονο και ασφαλές λεωφορείο
 • Εσωτερικές μετακινήσεις με το λεωφορείο στη περιοχή για τις δραστηριότητες
 • Μια διανυκτέρευση Σαββάτο 28/03 με πρωινό στο ξενοδοχείο Hotel Meteoritis***
 • Snack box (0.5l νερό, φρούτο, σταφιδόψωμο) κατά τη διάρκεια του ταξιδιού Αθήνα – Καστράκι
 • Δύο δραστηριότητες πεζοπορίας με εξειδικευμένο πιστοποιημένο συνεργάτη της Outdoor Games
 • Έμπειροι πιστοποιημένοι συνοδοί εκδρομής με γνώσεις πρώτων βοηθειών (+φαρμακείο)
 • Φωτογραφικό & βίντεο υλικό του 2/ημέρου
 • Προετοιμασία, σχεδιασμός, οργάνωση, υλοποίηση εκδρομής από την Outdoor Games

🔹Για να ολοκληρωθεί η κράτηση χρειάζεται:

 • Συμπλήρωση της φόρμας “ΕΓΓΡΑΦΗ” στο αντίστοιχο πεδίο στην ιστοσελίδα
 • Μην ξεχνάτε κατά την “ΕΓΓΡΑΦΗ” να αναφέρετε και την παρέα σας που θα κοιμηθείτε μαζί στο δωμάτιο
 • Κατόπιν θα λάβετε απαντητικό e-mail με τις λεπτομέρειες για την καταβολή του ποσού συμμετοχής

 👉🏻Πιθανές απορίες-ερωτήσεις για την εκδρομή μας στο info@outdoorgames.gr ή στο κιν. 6977 461676 


🔺Πρόγραμμα εκδρομής🔻

Σάββατο 28/03

07:00                  Αναχώρηση από Αθήνα

13:30                  Άφιξη και check in στο ξενοδοχείο στο Καστράκι  

14:45 – 18:15     Δραστηριότητα 1ης πεζοπορίας

18:30                  Επιστροφή στο ξενοδοχείο 

19:00                  Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση, φαγητό, βόλτα στο Καστράκι

Κυριακή 29/03

08:00 – 09:15     Πρωινό

09:15 – 09:45     Check Out από το ξενοδοχείο

10:00 – 14:30     Δραστηριότητα 2ης πεζοπορίας

14:45 – 16:45     Ελεύθερος χρόνος για φαγητό – καφέ στην Καλαμπάκα

17:00                  Αναχώρηση για Αθήνα

23:30                  Άφιξη στην Αθήνα

⛔️ΠΡΟΣΟΧΗ: 

 • Οι πεζοπορικές διαδρομές και συνολικά ο σχεδιασμός – χρονοδιάγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί από τον αρχηγό της ομάδας λόγω έκτακτων συνθηκών, δυσμενών καιρικών φαινομένων και άλλων απρόβλεπτων παραγόντων
 • Η αναχώρηση θα γίνει από Συγγρού-Φιξ στις 07:00π.μ. (δες χάρτη παρακάτω), ενώ θα πραγματοποιηθεί στάση στην πλατεία Ελαιών στη Κηφισιά στις 07:15π.μ.
 • Η επιστροφή μας υπολογίζεται την Κυριακή 29/03 έως τις 23:30
 • Από 1/1/2018, έχει επιβληθεί  στις τουριστικές επιχειρήσεις φόρος διαμονής. Ο πρόσθετος αυτός φόρος ανέρχεται στο 1,5€ το δωμάτιο ανά διανυκτέρευση για τα ξενοδοχεία 3* και καταβάλλεται από τον πελάτη κατά την άφιξη στην υποδοχή του ξενοδοχείου
 • Τα δωμάτια είναι Run Of The House. Δεν υπάρχει το δικαίωμα επιλογής στο location και στο room type
 • Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί εφόσον συμπληρωθεί ένας ελάχιστος αριθμός 35 συμμετεχόντων. Διαφορετικά θα ακυρωθεί και θα επιστραφούν τα χρήματα.

Ακολούθησε τους Outdoor Travellers, την πιο κεφάτη νεανική ομάδα δρηστηριοτήτων στη φύση, σε μια ακόμη ξεχωριστή περιπέτεια!

Συνοδοί

Ανδρέας Βρόντος

Νίκος Μαγγίτσης

Βάσω Φιλιππίδου

Διοργανωτής

Συμμετέχουν

Λεπτομέρειες

Αρχή:
28 Μαρτίου @ 07:00
Τέλος:
29 Μαρτίου @ 23:00
Event Categories:
,
Ετικέτες Εκδήλωσης:
, , , , ,

Χώρος Διεξαγωγής

Μετέωρα – Καστράκι – Καλαμπάκα

Στοιχεία Διοργανωτή

Outdoor Games
Τηλέφωνο:
6977 461676
Email:
Site:
www.outdoorgames.gr
WordPress › Σφάλμα

Παρουσιάστηκε ένα κρίσιμο λάθος στον ιστότοπό σας.

Διαβάστε για την απασφαλμάτωση στο WordPress.