Φόρτωση Εκδηλώσεων
27 Ιάν
 • Η εκδήλωση αυτή έχει παρέλθει.

Νέα χρονιά, νέες μεγάλες προκλήσεις για την ποιο #outdoor αθλητική ομάδα δραστηριοτήτων της Αθήνας. Κάτι εντελώς νέο και καινοτόμο για τα ελληνικά δεδομένα …

Εξορμήσεις σε βουνά για δρομείς!!!

Ελάτε μαζί μας για να απολαύσουμε μοναδικά τοπία, ελάτε να τρέξουμε μονοπάτια παρθένα που δεν συμπεριλαμβάνονται σε κανέναν αγώνα έως τώρα. Ελάτε να κάνουμε το Κυριακάτικο Long Run παρέα, να μοιραστούμε όλα τα μικρά και μεγάλα μυστικά  του Trail Running,  να κάτσουμε στο τέλος όλοι μαζί να χαλαρώσουμε και να μιλήσουμε για την μεγάλη μας αγάπη, το τρέξιμο στο βουνό…Ελάτε να γνωρίσουμε παρέα τα ελληνικά βουνά μας τρέχοντας!!!


Στο νέο αυτό αθλητικό ταξίδι συνοδοιπόρος για ακόμη μια φορά ο καλός φίλος-συνεργάτης των Outdoor Games, ένας από τους καλύτερους γνώστες των βουνών μας ο Λουκάς Πρατύλας.

Ο Λουκάς από τη δεκαετία του ’90 ασχολήθηκε ενεργά με την ορειβασία και το ορεινό τρέξιμο σαν αθλητής. Το 2011 μαζί με το Δημήτρη Κεχαγιόγλου κατάφερε να διανύσει τρέχοντας το Ελληνικό τμήμα του μονοπατιού Ε4 σε 35 ημέρες (1600χλμ., 60.000μ. θετική υψομετρική) διασχίζοντας τη χώρα από βορά προς νότο!

Στην πορεία του έως σήμερα σίγουρα τον έχετε συναντήσει σε έναν από τους αγαπημένους σας αγώνες βουνού, καθώς έχει υπάρξει είτε εμπνευστής και δημιουργός, είτε Τεχνικός Διευθυντής πολλών αγώνων όπως ο «Ανοπαία Ατραπός», Hydra’s Trail, Tihio Race, Naxos Trail Race, Olympus Marathon, Hercules Mountain Marathon, Ultra Tihio, Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Skyrunning κ.α.


Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου λοιπόν στις χιονισμένες πλαγιές των αλπικών μας βουνών Γκιώνα & Οίτη  θα πραγματοποιηθεί η πρώτη μας εκδρομή-προπόνηση υπό την καθοδήγη του Λουκά Πρατύλα αλλά και του Έλληνα πρωταθλητή στο Cross Triathlon Απόστολο Χρυσαφέλλη.  


Περιγραφή διαδρομής τρεξίματος 19χλμ. στα βουνά Γκιώνα & Οιτη:
Καλοσκοπή – Βρύζες – Πυργάκι  – Θρόνος Δία – Παύλιανη

Διάρκεια: 3 – 3.5 ώρες
Απόσταση: 19 χλμ.
Συνολική υψομετρική: 1100μ.

Αρχικά κινούμαστε σε επίπεδο μονοπάτι δίπλα σε ρέμα με πλατάνια. Αφού περάσουμε δυο ρυάκια φτάνουμε στο Κεφαλόβρυσο με το ξωκλήσι της Αγ. Παρακσευής. Ανηφορίζουμε απέναντι σε παλιό μουλαρόδρομο, χτιστό όπου υπήρχε ανάγκη. Συναντάμε τον ασφάλτινο δρόμο και κατηφορίζουμε για λίγα μέτρα.

Ξαναμπαίνουμε σε μονοπάτι ελατοσκέπαστο. Ανηφορίζουμε με νότια κατεύθυνση και συναντάμε ξέφωτα όπου παλιά έσπερναν όσπρια. Συνήθως εδώ συναντάμε άγρια άλογα. Φτάνουμε στο μεγάλο οροπέδιο Βρύζες με υπέροχη θέα της Γκιώνας.

Συνεχίζουμε για 2χλμ. σε έντονα ανηφορική κλίση (ποδηλατικό μονοπάτι DH). Φτάνουμε στην κορυφή Πυργάκι 1560μ. με εντυπωσιακή θέα όλων των βουνών της Ρούμελης. Αφού απολαύσουμε τη θέα κατηφορίζουμε από μονοπάτι προς το «διάσημο» πάρκο αναψυχής της Παύλιανης. Το τμήμα αυτό είναι και το πιο εντυπωσιακό καθώς έχεις πολλά γεφυράκια αλλά και παιχνιδιάρικες κατασκευές.

Το τελευταίο τμήμα της διαδρομής μας θα είναι ανηφορικό μέχρι το «Θρόνο του Δία». Επίσης η κατάβαση από εκεί θα είναι τεχνική. Άρα όσοι έχουν κουραστεί δεν είναι υποχρεωτικό να ανέβουν. Υπάρχει μικρό μονοπάτι που οδηγεί στην Παύλιανη. Οι πιο «τολμηροί» θα αποζημιωθούν από την θέα της κορυφής. Η θάλασσα μοιάζει τόσο κοντά παρότι είμαστε μέσα στα έλατα! Μια μικρή ξύλινη κατασκευή σαν καταφύγιο δίνει ακόμα και με κακό καιρό τη δυνατότητα να σταθούμε στην κορυφή για να απολαύσουμε το τοπίο.


Η διαδρομή είναι βατή, μέτριας δυσκολίας και απευθύνεται αποκλειστικά σε έμπειρους δρομείς βουνού με προηγούμενη εμπειρία σε αποστάσεις άνω των 12χλμ., οι οποίοι έχουν οπωσδήποτε καλή φυσική κατάσταση και τον κατάλληλο αθλητικό εξοπλισμό όπως αναφέρεται παρακάτω αναλυτικά.


Κόστος συμμετοχής : 25€
Ανάλυση κόστους=  20,16€ + 4,84€ (ΦΠΑ 24%)

Παροχές διοργάνωσης:

 • Μεταφορά με σύγχρονο και ασφαλές λεωφορείο
 • Κόστος διοδίων, φαγητό, αμοιβή οδηγού λεωφορείου
 • Προετοιμασία, σχεδιασμό, οργάνωση, υλοποίηση εκδρομής από τα «Outdoor Games»
 • Έμπειροι πιστοποιημένοι οδηγοί βουνού προπονητές με γνώσεις πρώτων βοηθειών.
 • Συνολικά έως 3 άτομα συνοδοί εκδρομής ανάλογα τις συμμετοχές
 • Μπουκάλι νερό 500ml +
 • Φωτογραφικό και βίντεο υλικό 

Για να ολοκληρωθεί η κράτηση χρειάζεται:

 • Συμπλήρωση της φόρμας «ΕΓΓΡΑΦΗ» στο αντίστοιχο πεδίο στην ιστοσελίδα μας
 • Κατόπιν θα λάβετε απαντητικό e-mail με τους ΟΡΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και τις λεπτομέρειες για την καταβολή του ποσού συμμετοχής

Πιθανές απορίες-ερωτήσεις στο info@outdoorgames.gr ή στο 6977461676


ΠΡΟΣΟΧΗ – ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: 

 • Η εκδρομή πραγματοποιείται ταυτόχρονα με την πεζοπορική εκδρομή των Outdoor Games στην ίδια περιοχή, αλλά η δραστηριότητα-κίνηση των δρομέων είναι και δεν επηρεάζεται-εμποδίζεται καθόλου από την πεζοπορία.
 • Η δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί εφόσον συμπληρωθεί ένας ελάχιστος αριθμός 15 συμμετεχόντων. Διαφορετικά θα ακυρωθεί και θα επιστραφούν τα χρήματα.
 • Η αναχώρηση θα γίνει στις 07:30 και η επιστροφή μας υπολογίζεται έως τις 22:30
 • H διαδρομή του τρεξίματος και συνολικά ο σχεδιασμός – χρονοδιάγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί από τον αρχηγό της ομάδας λόγω έκτακτων συνθηκών, δυσμενών καιρικών φαινομένων ή άλλων απρόβλεπτων παραγόντων
 • Θα υπάρξει ελεύθερος χρόνος και δυνατότητα για φαγητόκαφέ, ξεκούραση στη Παύλιανη με δίκη σας επιλογή σε ταβέρνες-καφετέριες κλπ.

Βασικός Εξοπλισμός:

 1. Αθλητικά Trail Running παπούτσια
 2. Άφθονη υδροδοσία σε ζώνη μέσης ή σε μικρή τσάντα πλάτης
 3. Αντιανεμικό και αδιάβροχο
 4. Σκούφος – καπέλο – μαντήλια λαιμού – γάντια
 5. Εφεδρικά ρούχα – αλλαξιές (μπλουζες, κάλτσες κ.α.).
 6. Δεύτερο καθαρό ζευγάρι παπούτσια για το λεωφορείο
 7. Γυαλιά ηλίου
 8. Αντιηλιακό προσώπου
 9. Τρόφιμα – ξηροί καρποί, σταφίδες, μπάρες, σοκολάτες κλπ.
 10. Σακούλες πλαστικές (για σκουπίδια κλπ.)
 11. Μπατόν πεζοπορίας (αν υπάρχει)

Σημείο Αναχώρησης

Η αναχώρηση μας θα γίνει στις 07:30π.μ. από την οδό Καλλιρόης 310 στην κάθοδο ρεύμα προς παραλία στο ύψος του ΦΙΞ, ακριβώς μπροστά από την στάση του μετρό (βλέπε χάρτη στην ιστοσελίδα μας)
Πρέπει να είσαστε στο σημείο συνάντησης 30 λεπτά πριν την αναχώρηση, στις 07:00π.μ.

Θα πραγματοποιηθεί επιπλέον στάση στην πλατεία Ελαιών στην Κηφισιά στις 07:45 π.μ.

Trainers

Λουκάς Πρατύλας

Απόστολος Χρυσαφέλλης

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
Ιανουάριος 27
Ώρα:
07:30 - 22:30
Κόστος:
25€
Κατηγορία Outdoor Game:
Ετικέτες Εκδήλωσης:
, , , , ,

Χώρος Διεξαγωγής

Γκιώνα-Οίτη-Παύλιανη

Στοιχεία Διοργανωτή

Outdoor Games
Τηλέφωνο:
6977 461676
Email:
Site:
www.outdoorgames.gr

Σχόλια

UPCOMING GAMES

 
Τρέξε με τους #OutdoorRunners στο ΚΠΙΣ Νιάρχος, την πιο κεφάτη δρομική παρέα της Αθήνας!!!
Τα #OutdoorGames εξευρευνούν έναν κρυμμένο "θησαυρό" κοντά στην Αθήνα, με θέα από τα 1369μ. πλούσιο πευκοδάσος και ελατοδάσος!!!
Στην επόμενη "τρεξιματική" εκδρομή μας εξευρευνούμε ένα λιγότερο γνωστό, κρυμμένο "θησαυρό" κοντά στην Αθήνα, τα πανέμορφα Γεράνεια Όρη!!!

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ !

 

Αθλητική περιβολή

Λαμβάνουμε μέρος στις δραστηριότητες με τη κατάλληλη αθλητική περιβολή, που ορίζει η φύση της δραστηριότητας. Αν δεν είμαστε σίγουροι, ρωτάμε έναν trainer!

Ενυδάτωση

Πίνουμε αύθονο νερό κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων. Τουλάχιστον ένα μικρό μπουκάλι!

Αντηλιακή Προστασία

Ο ήλιος είναι φίλος και εχθρός! Φροντίζουμε να προστατευόμαστε από τις ακτίνες του, τουλάχιστον με καπέλο και χρήση αντηλιακού.

ABOUT

 

Το όραμα μας για μαζική και οργανωμένη άσκηση στην ύπαιθρο και η πεποίθηση ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε γέννησαν την Outdoor Games.

Πολιτική Απορρήτου

Περισσότερα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

OUTDOOR GAMES

Τηλέφωνο: +30 6977 461676
Διεύθυνση:
Καλαβρύτων 21, Ν.Ψυχικό
Email: info@outdoorgames.gr

Newsletter

 
Θέλω να λαμβάνω ενημερώσεις από την Outdoor Games