Γρήγορο και αποτελεσμάτικο κάψιμο λίπους!

Αν σου έλεγα ότι θα μπορούσες σε μικρότερο χρονικό διάστημα να κάψεις περισσότερες θερμίδες στην αερόβια προπόνησή σου, πώς θα σου φαινόταν; Σίγουρα δελεαστικό!live streaming film The Boss Baby

 Σήμερα λοιπόν, θα σου μιλήσω για την Διαλειμματική Προπόνηση Υψηλής Έντασης (ΗΙΙΤ),

 Η HIIT περιλαμβάνει διαστήματα με υψηλής έντασης άσκησης (όπως π.χ. σπριντ), στα οποία παρεμβάλλονται διαστήματα χαμηλής έντασης άσκησης (περπάτημα) ή πλήρους ξεκούρασης, μέθοδος η οποία έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με την «κλασσική» και σταθερή, μέτριας έντασης αερόβια που γνωρίζουμε (γρήγορο περπάτημα ή χαλαρό τρέξιμο 30 με 60 λεπτών).

 

Γιατί να την προτιμήσεις;

  • Γιατί απαιτεί πολύ λιγότερο χρόνο για να ολοκληρωθεί σε σχέση με την συμβατική αερόβια προπόνηση.

  • Γιατί καις θερμίδες ακόμα και κατά την διάρκεια των διαλειμμάτων χαμηλής έντασης, αφού οι σφυγμοί παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

  • Γιατί η καύση θερμίδων συνεχίζεται ακόμα και μετά το πέρας της προπόνησης, σε ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό από την συμβατική αερόβια. Η HIIT οδηγεί σε ταχεία αύξηση του βασικού μεταβολισμού, για χρονικό διάστημα ανάλογο της έντασης και της διάρκειάς της.

  • Γιατί βελτιώνει την αερόβια ικανότητα, δηλαδή την αντοχή, δυναμώνοντας την καρδιά και επιτρέποντας την διατήρηση της μυϊκής μάζας, σε αντίθεση με την σταθερή αερόβια η οποία αυξάνει τα επίπεδα κορτιζόλης και οδηγεί σε μυϊκό καταβολισμό.
  • Γιατί αυξάνει κατακόρυφα τα επίπεδα της αυξητικής ορμόνης, η οποία ως γνωστόν αποτελεί το άλφα και το ωμέγα για το κάψιμο λίπους και την αύξηση της μυϊκής μάζας.

 Στην ΗΙΙΤ ο επιθυμητός στόχος σφυγμών είναι το 90% των μέγιστων σφυγμών του ασκούμενου, τους οποίους κάποιος μπορεί να βρει αφαιρώντας την ηλικία του από το 220. Για παράδειγμα, αν είσαι 30 χρονών, οι μέγιστοι χτύποι της καρδιάς σου είναι 220-30= 190 το λεπτό, άρα με την ΗΙΙΤ στοχεύεις σε 190 Χ 90%= 171 σφυγμούς το λεπτό.

Καλό είναι, για αποφυγή τραυματισμών, πριν την ΗΙΙΤ να γίνονται κάποιες διατάσεις (κυρίως στα πόδια) και 3-4 λεπτά προθέρμανση (πχ. Περπάτημα), καθώς επίσης να επιλέξεις να κάνεις τέτοιου είδους προπόνηση μέρα που σωματικά θα νιώθεις καλά (να έχεις κοιμηθεί καλά, να είσαι ξεκούραστος , να έχεις φάει σωστά, κλπ).

Καλή προπόνηση!

Επιμέλεια: Αλίκη Ζωγράφου

Πηγή: http://youarethestar.gr/

       

Leave A Comment

UPCOMING GAMES

 
Τρέξε με τους #OutdoorRunners στο ΟΑΚΑ, την πιο κεφάτη δρομική παρέα της Αθήνας!
Τρέξε με τους #OutdoorRunners στο ΚΠΙΣ Νιάρχος, την πιο κεφάτη δρομική παρέα της Αθήνας!
Ad
Ad

ABOUT

 

Το όραμα μας για μαζική και οργανωμένη άσκηση στην ύπαιθρο και η πεποίθηση ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε γέννησαν την Outdoor Games.

Πολιτική Απορρήτου

Περισσότερα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

OUTDOOR GAMES

Τηλέφωνο: +30 6977 461676
Διεύθυνση:
Καλαβρύτων 21, Ν.Ψυχικό
Email: info@outdoorgames.gr

Newsletter

 
Θέλω να λαμβάνω ενημερώσεις από την Outdoor Games