Φόρτωση Εκδηλώσεων
16 Φεβ
 • Η εκδήλωση αυτή έχει παρέλθει.

Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στη Δίρφη ή αλλιώς “στέγη” της Εύβοιας, θα… “στεγαστεί” η νέα χειμερινή (πιθανότατα ΚΑΙ χιονισμένη) πεζοπορική εξόρμηση των Outdoor Games!

Μια μέρα στο όρος Δίρφυς, γεμάτη εικόνες από την παρθένα φύση του αισθητικού δάσους της Στενής, με την ανεμπόδιστη θέα στο Αιγαίο από το ορειβατικό καταφύγιο σε υψόμετρο 1120μ., κάτω από την ανυπέρβλητη κορυφή του όρους στα 1743μ. Ενώ έχουμε πολλές πιθανότητες το βουνό να είναι χιονισμένο και η εμπειρία μας να γίνει ακόμη πιο συναρπαστική!!!


Όρος Δίρφυς:
Η οροσειρά της Δίρφης πήρε το όνομά της από την ψηλότερη κορυφή της, τη Δέλφη σε υψόμετρο 1743μ. Στην αρχαιότητα η Δέλφη ήταν τόπος λατρείας της Ήρας σε ανάμνηση των γάμων της Ήρας και του Δία, που σύμφωνα με μία εκδοχή έγιναν εκεί. Ενώ από τη Δίρφη ξεκινούν τα δύο μεγαλύτερα ποτάμια της Εύβοιας, ο Μεσσάπιος και ο Λήλας. Η υπέροχη θέα από τη Δίρφη, εντυπωσιάζει. Το μάτι χάνεται στο βαθυγάλανο Αιγαίο και στις βουνοκορφές της Ρούμελης.

Η πεζοπορική διαδρομή:
Η διαδρομή είναι μία από τις ωραιότερες της Ελλάδας! Το δασος έχει χαρακτηρισθεί “Αισθητικό”, δηλαδή ανήκει στην κατηγορία προστατευόμενων φυσικών περιοχών που ο σκοπός ύπαρξης τους είναι η ανθρώπινη αναψυχή και κατά δεύτερο λόγο η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Το Ορειβατικό Καταφύγιο Δίρφης:
Το καταφύγιο “Μ. Νικολάου” που θα συναντήσουμε βρίσκεται στη θέση “Λειρί” στην Δίρφη σε υψόμετρο 1120μ. σε δεσπόζουσα θέση, με θέα τόσο προς τον Ευβοϊκό κόλπο όσο και προς το Αιγαίο, απ’ όπου σε μέρες καλή ορατότητα μπορούμε να δούμε έως και τα νησιά των Σποράδων!


?Λεπτομέρειες πεζοπορίας: 
Η διαδρομή μας ξεκινά λίγο πριν το διάσελο πάνω από το γραφικό χωριό Στενή. Το δάσος που θα διασχίσουμε είναι πλούσιο σε καστανιές, πεύκα, έλατα, βελανιδιές, πλατάνια, οξιές και πουρνάρια, σχίνα αλλά και αγριολούλουδα, βότανα, μανιτάρια, και πολλά νερά.

Αρχικά θα περπατήσουμε σε ήπιο ανηφορικό μονοπάτι μέσα σε έλατα και κέδρα. Φτάνουμε σε χωματόδρομο που τον ακολουθούμε μέχρι το καταφύγιο. Ξεκινήσαμε από υψόμετρο 920μ. και είμαστε πλέον στα 1120μ. με ανεμπόδιστη θέα προς τη θάλασσα αλλά και την δεσπόζουσα κορυφή Δέλφη στα 1743μ.

Παίρνουμε πλέον το κατηφορικό μονοπάτι που είναι αρκετά φαρδύ μέσα σε ελατόδασος. Είναι ο παλιός χωμάτινος δρόμος που κάποτε ένωνε τα χωριά της Δίρφυς. Το ανάγλυφο ήταν πολύ σκληρό και η επικοινωνία πολύ δύσκολη. Σύντομα όσοι έχουν κουραστεί μπορούν να σταματήσουν σε σημείο που θα τους πάρει το λεωφορείο και αφού έχουν διανύσει 4,5χλμ.

Οι υπόλοιποι συνεχίζουμε στο μονοπάτι που περνά από βραχώδη τραβέρσα και οδηγεί στην πηγή “Συκάμινο” στη βάση ενός βράχου. Η βλάστηση γίνεται πλούσια με κουμαριές, σχοίνα, πεύκα και ρείκια. Φτάνουμε στο γήπεδο της Στενής. Λίγο ακόμα περπάτημα δίπλα στην όμορφη ρεματιά με τα πλατάνια και οδηγούμαστε στο κέντρο του χωριού με τις φημισμένες ταβέρνες. Αφού ολοκληρώσουμε την πεζοπορία θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό – καφέ στο χωριό της Στενής!


?Χαρακτηριστικά πεζοπορίας:
Ώρες πορείας (ανάλογα το ρυθμό): 4.5 ± ώρες
Aπόσταση: 12 χλμ.
Συνολική θετική υψομετρική: 200 μ.
Συνολική αρνητική υψομετρική: 250 μ.
Δυσκολία: 1/5

??Η πεζοπορία είναι εύκολη και βατή. Απευθύνεται και σε αρχάριους πεζοπόρους που οφείλουν όμως να είναι εξοικειωμένοι με το βουνό, να έχουν καλή φυσική κατάσταση και απαραιτήτως τον κατάλληλο εξοπλισμό όπως περιγράφεται παρακάτω.


?Κόστος συμμετοχής: 24€
(Ανάλυση κόστους=  19,35€ + 4,65€ / ΦΠΑ 24%)

Παροχές διοργάνωσης:

 • Μεταφορά με σύγχρονο και ασφαλές λεωφορείο
 • Κόστος διοδίων, φαγητό, αμοιβή οδηγού λεωφορείου
 • Έμπειροι πιστοποιημένοι οδηγοί βουνού με γνώσεις πρώτων βοηθειών + φαρμακείο
 • Συνολικά έως 4-5 άτομα οδηγοί βουνού + συνοδοί εκδρομής ανάλογα τις συμμετοχές
 • Μικρό μπουκάλι νερό 500ml
 • Φωτογραφικό & βίντεο υλικό
 • Προετοιμασία, σχεδιασμός, οργάνωση, υλοποίηση εκδρομής από τα Outdoor Games

?Για να ολοκληρωθεί η κράτηση χρειάζεται:

 • Συμπλήρωση της φόρμας “ΕΓΓΡΑΦΗ” στο αντίστοιχο πεδίο στην ιστοσελίδα
 • Κατόπιν θα λάβετε απαντητικό e-mail με τις λεπτομέρειες για την καταβολή του ποσού συμμετοχής

Πιθανές απορίες-ερωτήσεις για την εκδρομή μας στο info@outdoorgames.gr ή στο 6977461676 


⛔️ΠΡΟΣΟΧΗ: 

 • H πεζοπορική διαδρομή και συνολικά ο σχεδιασμός – χρονοδιάγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί από τον αρχηγό της ομάδας λόγω έκτακτων συνθηκών, δυσμενών καιρικών φαινομένων και άλλων απρόβλεπτων παραγόντων
 • Η αναχώρηση θα γίνει από Συγγρού-Φιξ στις 08:00 (δες χάρτη παρακάτω), ενώ θα πραγματοποιηθεί στάση στην πλατεία Ελαιών στη Κηφισιά
 • Η επιστροφή μας υπολογίζεται έως τις 22:30 
 • Θα υπάρξει ελεύθερος χρόνος και δυνατότητα για φαγητό -καφέ στη Στενή, με δίκη σας επιλογή σε ταβέρνα (δεν περιλαμβάνεται στο πακέτο της εκδρομής)
 • Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί εφόσον συμπληρωθεί ένας ελάχιστος αριθμός 35 συμμετεχόντων. Διαφορετικά θα ακυρωθεί και θα επιστραφούν τα χρήματα.

Βασικός Εξοπλισμός:

 1. Σακίδιο πλάτης 20L – 40L
 2. Αδιάβροχο πεζοπορικό ή ορειβατικό παπούτσι (κατά προτίμηση μποτάκι)
 3. Δεύτερο καθαρό ζευγάρι παπούτσια για το λεωφορείο
 4. Eλαστικό και άνετο παντελόνι
 5. Γκέτες πεζοπορίας για χιόνι-λάσπη (αν έχει χιόνι)
 6. Αντιανεμικό και αδιάβροχο μπουφάν
 7. Σκούφος – καπέλο – μαντήλια λαιμού – γάντια
 8. Εφεδρικά ρούχα – αλλαξιές κατά την διάρκεια της πεζοπορίας (μπλουζες, κάλτσες κ.α.).
 9. Γυαλιά ηλίου, αντιηλιακό προσώπου
 10. Παγούρι (1-2 λίτρα)
 11. Τρόφιμα – ξηροί καρποί, σταφίδες, μπάρες, σοκολάτες κλπ.
 12. Σακούλες πλαστικές (για σκουπίδια κλπ.)
 13. Μπατόν πεζοπορίας (αν υπάρχει)

Σημείο Αναχώρησης

Η αναχώρηση μας θα γίνει στις 08:00π.μ. από την οδό Καλλιρόης 310 στην κάθοδο ρεύμα προς παραλία στο ύψος του ΦΙΞ, ακριβώς μπροστά από την στάση του μετρό (βλέπε χάρτη στην ιστοσελίδα μας)
Πρέπει να είσαστε στο σημείο συνάντησης 30 λεπτά πριν την αναχώρηση, στις 07:30π.μ.

Θα πραγματοποιηθεί επιπλέον στάση στην πλατεία Ελαιών στην Κηφισιά στις 08:15 π.μ.

Συνοδοί

Ανδρέας Βρόντος

Λουκάς Πρατύλας

Βάσω Φιλιππίδου

Σωτήρης Κωσταρέλλος

Διοργανωτής

Συμμετέχουν

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
16 Φεβρουαρίου
Ώρα:
08:00 - 22:30
Κόστος:
24€
Event Categories:
,

Χώρος Διεξαγωγής

Στενή Εύβοιας – Όρος Δίρφη

Στοιχεία Διοργανωτή

Outdoor Games
Τηλέφωνο:
6977 461676
Email:
Site:
www.outdoorgames.gr